Wednesday, 24 October 2012

Perkampungan Ilmu SPM !

Assalammualaikum ,

hai semua cuti ni ada masa lah sikit nak update blog walaupun still busy lagi dengan study . SPM ! SPM ! SPM ! =.= . Bergantung pada title blog saya dekat atas tu , saya nak story peristiwa penting dekat situ . Ahad minggu lepas sekolah saya SMKJP2 mengadakan Kem Perkampungan Ilmu di sekolah selama 3 hari 2 malam . Start petang Jumaat , kem kiteorang dihandle sepenuhnya oleh ketua komander iaitu En.Zairi dan dibantu oleh cikgu sejarah kiteorang En.Salehuddin . Sekolah kiteorang tak ada asrama so cikgu suruh tidur dalam kelas je , budak perempuan tidur bilik ERT . Ada aircond , jealous budak laki .

        Dalam sibuk dengan kem kiteorang lupe something yang paling2 istimewa Hari Jadi Aliff Haiqal , budak Hot kelas saya tu . Merajuk sekejap dengan kiteorang nasib baik tak lama puas pulak nak pujuk . Yang paling best lagi si Aliff tu belanja kiteorang makan donat yang Big Apple tu . Saya ni orang kampung first time makan donut tu best sangat . Thank Aliff <3 . opss lupe cikgu kesayangan aliff pun wish jugak untuk Aliff , En.Daud ,

       Kem tu kebanyakan kiteorang buat latihan je . tapi alhamdulillah lah banyak ilmu yang kiteorang dapat . Malam last tu kiteorang tak nak masa berlalu dengan bergitu saja kiteorang borak2 sambil gosip dengan membe hot saya sampai pukul 2 lebih baru tidur , oleh sebab itu pagi esoknya kiteorang bangun lambat . ingatkan kiteorang dah paling lambat dah rupanya ada lagi yang lambat . Malam akhir kan , kene gunakan sebaik mungkin . huhu .

     Di dalam kem yang best lagi gempak ni kiteorang ambil kesempatan dalam kesempitan untuk bersnap buat kenangan form5 . Banyak juga lah kiteorang snap pic . Jom tengok pic kiteorang :)

















 selebihnya tengok dekat FB ,


             waalaikummusalam :)
terima kasih kerana sudi bace blog saye :)

Sunday, 14 October 2012

Kem ADD MATH !

Assalammualaikum , hari ni saya nak cerita kenangan paling penting di Kem ADD MATH macam entry saya tu . Penat pun tak habis lagi , mana tak nya berlajar ADD MATH 3 hari 2 malam . Kepala dah naik pening tengok nombor je memanjang . Apa2 pun banyak ilmu ADD MATH yang saya dapat , insyaallah SPM nanti boleh dapat A+ . Haha , tinggi gila target trial pun tak lulus . Tolong2 lah doakan untuk saya ye .

           Okay berbalik dengan cerita kem saya tadi . Apa yang paling best hanya kelas 5 Sains je yang join kem tu , kiteorang dah macam satu keluarga . Apa2 kiteorang buat sentiasa bersama . Makan bersama , tidur bersama . Pokok nya semua bersama lah . Cikgu pun sporting . Dah macam ayah kiteorang dah .

           Hari sabtu cikgu bagi kiteorang keluar jalan pasar malam , tak jauh pun dari 'hotel' kiteorang tu . Macam2 jenis makanan kiteorang beli perut dah naik kembung dah . Huhu . Malam terakhir tu kiteorang ambil kesempatan dalam kesempitan itu snap gambar banyak2 . Hehe , kiteorang memang suka bab snap2 ni . Tengah2 snap ada juga orang yang segan2 nak snap . Huhu , poyo .

         Hari terakhir semua malas je nak bangun , penat ada happy ada sedih pun ada . Time belajar muka ngantuk je masing2 . Sebelum kiteorang balik kiteorang gotong royong sama2 kemas 'hotel' kiteorang sebab nak check out , house keeping semua dah cabut lari terpaksa larh kiteorang kemas .  Majlis penutup juga diadakan walaupun simple je . Jom terjah pic kiteorang dekat sana , selebihnya tengok dekat FB saya , okay :)




                                                       
                                                                     Budak HOT !





                                                                     
                                                             tinggi & pendek :D



                                                           ternyata saya paling pendek :P

 






                                                        Waalaikummusalam :)
terima kasih kerana sudi bace blog saye :)

name blog gerak !